FAQ

Често задавани въпроси

Попълнете формата за контакт с автора и ще Ви бъде отговорено възможно най-скоро на посочения от Вас е-мейл. 

Тъй като авторът живее на о-в Пукет, Тайланд и много рядко идва в България, изключително трудно може да се организира събитие с него. Абонирайте се за бюлетина и ще получите уведомление.

Да, възможно е да се направи интервю онлайн – вайбър или месинджър с предварителна уговорка за ден и час.

Книгите, учебниците и речниците на автора за защитени с авторски права и са предназначени само за лично ползване. Авторското право защитава произведенията на литературата, изкуството и науката, като предоставя на техните автори набор от имуществени и неимуществени права. Всеки, който иска да възпроизведе и разпространи в обществото защитено произведение, следва да встъпи в договор с автора или правоносителя. В резултат на този договор, наречен лицензионен, авторът или правоносителят получава възнаграждение за своето авторско право.

Нарушение на авторско право е налице, когато например някой използва, копира или преработва защитено произведение без съгласието на носителя на авторското право.  В България нарушението на авторско право може да доведе до ангажиране на гражданска, наказателна и административно-наказателна отговорност на нарушителя.

Имате право да свалите от интернет едно защитено с авторско право произведение, в случай че това Ви е разрешено от автора или носителя на авторското право или се сваля за лично ползване от легален източник. Всяко друго неразрешено сваляне от интернет на защитено с авторско право произведение е забранено по закон, независимо от използваната технология.

 Всичко по темата може да прочетете ТУК.

Към началото