За автора

За автора

Георги Петров Койнаков, завършил Технически  университет в София. От 1979 до 1993 г. е главен асистент във Физически факултет на СУ „Климент Охридски „. Кандидат на техническите науки с 38 научни публикации.

Освен български език, владее писмено и говоримо:  английски, руски,  френски, италиански и тайландски езици. Говори също и  испански език в  по-слаба форма.  

Тайландско

През 1994 основава туристическата фирма „Мираж травел“, специализирана в продажба на самолетни билети и туроператорска дейност.

От 2006 г. живее със семейството си в Тайланд.

Авторът набляга  на желанието си да остави нещо ценно на българите и за целта е посветил над 12 години от живота си,  работейки упорито, за да създаде учебника.


Няма нищо общо с философията, на която и да е конкретна епоха или дори с придвижването от точка А до точка Б. Има общо с това как се чувстваш да си в един друг нов свят.

"Тайланд е като мой втори дом" -
"ประเทศไทยเปรียบเสมือนบ้านหลังที่สองของผม"
- Г.П.Койнаков
Пускане на видеото

Анотация

Не знам защо българите, живеещи в Тайланд, са толкова малко – по неофициални сведения към средата на 2009 г. са около трийсет души. В сравнение с близо един милион преселници от Западна Европа,  Америка,  Австралия и Азия ние сме като капка вода в океана.

Знам обаче, че българите в Тайланд ще станат повече. Всеки, който е дошъл тук, се е влюбил в тази удивителна страна и си е тръгнал с горчивия привкус на тъгата от раздялата, отнасяйки незабравими спомени за щастие, тиха почивка или вълнуваща любов. Усещането за докоснато щастие и осъществени мечти е така силно, че всички се връщат неизбежно, с трепет и вълнение, с очакване за нови приключения и жажда за любов, каквато сме имали само в сънищата си.

В Тайланд всичко е хубаво – климат, природа, култура, кухня, жени и начинът, по който обичат, инфраструктура, лагуни, плажове – всичко! биквайки Тайланд, човек неусетно започва да изпитва нужда от по-задълбочено общуване с хората тук, за да разбере тяхната философия, чувства и настроения, за да може самият той да изрази това, което извира от сърцето му.

 За тези българи, които ще обикнат Тайланд и ще пожелаят да се потопят в бездната на щастието, написах тази книга. Беше много, много трудно! Преди години дори и не смеех да си помисля, че ще говоря този странен и напевен език, чиито структура и звучене нямат нищо общо с познатите ми пет европейски езици, които владея. 

Тайландското семейство на автора

Към началото